Array

​Qeveria aprovon Raportin për Gjendjen e Mjedisit

Must Read

Cipras: Micotakis duhet t’u kërkojë falje grekëve që i mashtroi dhe i mbushi me gënjeshtra, urrejtje dhe ndarje për Marrëveshjen e Prespës

Kur e zgjidhëm problemin me  fqinjët verior, zgjodhën  ta ngrejnë vendin në këmbë,  ndërsa tani kryeministri i...

Gjenden 28 emigrantë në dy lokacione në Kumanovë

Ministria e Punëve të Brendshme, informoi se sot herët në mëngjes, në aksione të ndara në fshatrat...

Under nga Roma tranferohet në Leicester

Skuadra angleze po përforcojnë radhët e tyre për sezonin e ri. Leicester City...
- Advertisement -

Qeveria e Kosovës mbajti sot mbledhjen e saj të 46 me ç’rast edhe shqyrtuan disa propozim-vendime të cilat edhe u miratuan në tërësi.

Kabineti qeveritar shqyrtoi dhe aprovoi Raportin për Gjendjen e Mjedisit në Kosovë për vitin 2015.

- Advertisement -

Me këtë rast, ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë, Ferid Agani, arsyetoi këtë Raport duke thënë se qëllimi kryesor i tij është përmbushja e obligimit ligjor për raportim të rregullt për gjendjen e mjedisit tek institucionet qendrore të vendit (Qeveria e Kosovës dhe Kuvendi i Republikës së Kosovës), si dhe ofrimi i informatave relevante dhe reale në bazë të së cilave do të nxitej hartimi i politikave adekuate mjedisore

Qeveria e Kosovës, gjithashtu me vendime të ndara ka aprovuar caktimin e zonave të mbrojtura sanitare dhe masat e tyre mbrojtëse sipas kritereve të përcaktuara për burimet ujore që përdoren për pije në “Pusi juglindor në Savrovë”, “Vrella, kaptazha 1 dhe 2 në Bjeshkët e Mushtishtit’, “Vrella në Studençan”, “Vrella dhe pusi” në Doberdelan, “Pusi 1,2,3” në Samadrexhë, “Drenazha 1 dhe 2 dhe kaptazha” në Sopi, “Kroi i shelgjeve, Gryka e Rusenicës, Kroi i ndërmjetëzave dhe tetë puset në Sallagrazhdë”, “Vrella në Reshtan”, “Vrella në Semetisht”, të cilat gjenden në Komunën e Suharekës.

- Advertisement -

Po ashtu, Qeveria e Kosovës mori vendim për caktimin e zonave të mbrojtura sanitare dhe masat e tyre mbrojtëse sipas krite reve të përcaktuara për burimet ujore që përdoren për pije “Puset te ish-Fabrika e Letrës”, në Komunën e Lipjanit.

Por tjerash, Qeveria aprovoi edhe Nismën për lidhjen e Marrëveshjes ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Malit të Zi për kthimin vullnetar të personave të zhvendosur nga Kosova me qëndrim në Mal të Zi.

- Advertisement -

Cipras: Micotakis duhet t’u kërkojë falje grekëve që i mashtroi dhe i mbushi me gënjeshtra, urrejtje dhe ndarje për Marrëveshjen e Prespës

Kur e zgjidhëm problemin me  fqinjët verior, zgjodhën  ta ngrejnë vendin në këmbë,  ndërsa tani kryeministri i Maqedonisë së Veriut i lavdëroi...

Gjenden 28 emigrantë në dy lokacione në Kumanovë

Ministria e Punëve të Brendshme, informoi se sot herët në mëngjes, në aksione të ndara në fshatrat Vaksincë dhe Llojan të Kumanovës...

Under nga Roma tranferohet në Leicester

Skuadra angleze po përforcojnë radhët e tyre për sezonin e ri. Leicester City kanë konfirmuar transferimin e talentit...

Nesër merret vendim për qëndrimin ditor në shkolla

Komisioni për Sëmundje Ngjitëse nesër në mëngjesin do të takohet që ta shqyrtojë mundësinë për vendosjen e qëndrimit ditor në shkolla, ndërsa...

Në Moskë më shumë se 60.000 vullnetarë për vaksinën ruse

Më shumë se 60.000 njerëz  u paraqitën vullnetarisht të marrin pjesë në testimin e vaksinës ruse kundër Kovid-19 në Moskë, deklaroi sot...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -