Array

​Malazezët e Kosovës: Asociacioni do të sjellë paqe dhe stabilitet

TË FUNDIT

Deputetja Ilire Dauti kërkon nga partitë shqiptare në pushtet të bëjnë presion për ta çuar përpara Pr/Ligjin e tyre për shtetësinë!

Deputetja e koalicionit ASH-AAA, Ilire Dauti nëpërmjet emisionit Click Plus kërkoi nga partitë shqiptare në pushtet të bëjnë presion...

Pr/Ligji i #ASH-AAA për shtetësinë – për të mirën e qytetarëve apo për pikë politike?

Opinionisti Latif Mustafa në emisionin debatues Click Plus në TV21, ku po diskutohet për Propozim-Ligjin për shtetësinë, e pyeti...

Deputetja Dauti: Ata që i kanë të gjithë dokumentet, shtetësia nuk u jepet me justifikimin se janë të rrezikshëm për shtetin!

Ilire Dauti deputete në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut nga Koaliconi ASH-AAA, në Click Plus në TV21, theksoi se...

Ilire Dauti: Propozim-Ligji për shtetësinë hoqi maskat e atyre që thërrisnin “Shoqëri për të gjithë”

Ilire Dauti nga Koaliconi ASH-AAA në emisionin Click Plus në TV21, deklaroi se Propozim-Ligji për shtetësinë ka hequr maskat...

Jonida Mete Kiki: Sjella e zyrtarëve në terren reflekton në sjelljen e administratës ku shkon për të kërkuar shtetësi!

Juristja Jonida Meta Kiki në emisionin Click Plus në TV21, duke folur për Ligjin për shtetësinë, tha se sjellja...

Kryetari i Shoqatë së Malazezëve të Kosovës Slobodan Vujiçiq, me anë të një komunikate ka përshëndetur nënshkrimin e marrëveshjes në Bruksel ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit për formimin e Asociacionit të Komunave Serbe, duke e quajtur atë si “më të rëndësishmen deri tani”.

“Ne, malazezët e Kosovës formimin e Asociacionit të Komunave Serbe – AKS, nuk e përjetojmë si kërcënim as për Kosovën e as për cilindo komunitet tjetër, porse si marrëveshjen deri tani më të rëndësishme që është nënshkruar në Bruksel ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës.

AKS me siguri do ta përshpejtojë procesin e pajtimit historik dhe të pashmangshëm ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve, që do të sjellë paqe dhe stabilitet të qëndrueshëm në Ballkan.

Secili që dëshiron ardhmëri më të mirë dhe ekonomikisht më prosperitete për popullin e vet dhe gjeneratat që vijnë do ta përkrahë këtë dhe çdo marrëveshje tjetër ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës.

Rajoni s’ka më kohë të presë dhe të jetë peng i politikave tashmë të tejkaluara dhe ëndrrave të parealizuara të kujtdo.

Prandaj, në interes të të gjithë neve që jetojmë në Ko sovë, por edhe në interes të rrugëtimit euro-atlantik të të gjitha vendeve të rajonit, i përkrahim përpjekjet që po i bëjnë Beogradi dhe Prishtina dhe do të japim kontributin e plotë që AKS të jetësohet sa më parë, kurse Marrëveshja e Brukselit të implementohet në tërësi”, thuhet në komunikatën e nënshkruar nga kryetari i Shoqatë së Malazezëve të Kosovës Slobodan Vujiçiq.

TË NGJAJSHME