Array

​Ferizaj vlerësohet të ketë situatë të qetë të sigurisë

Must Read

Grubi – Bregu: Bashkëpunimi rajonal është mundësi për integrim më të shpejtë në BE

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem Politik dhe marrëdhënie mes bashkësive, Artan Grubi sot realizoi takim...

​Grenell: Zhvillimi ekonomik do të ndryshojë peizazhin politik të rajonit

Ka përfunduar takimi i kryeministrit të Kosovës me delegacionin amerikan dhe emisarin Richard Grenell.

Protesta e dytë e nënave në pushim të lindjes dhe e prindërve të fëmijëve deri gjashtë vjeç

Nënat e fëmijëve deri në moshën gjashtëvjeçare dhe ato të cilat janë në pushim të lindjes, sot...
- Advertisement -

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB) konstatoi sot se siguria në komunën e Ferizajt muajve të fundit ka shënuar rrjedha të qeta, pa prishje të rënda të rendit publik dhe me ulje të shkallës së kriminalitetit.

Zyrtari i policisë së Ferizajt, Qazim Reka, pohoi se kolegët e tij kanë qenë posaçërisht të angazhuar gjatë kësaj vere dhe kanë zbatuar disa plane operative, në të mirë të rendit dhe qetësisë. Ai vuri në dukje shtimin e bashkëpunimit të popullatës me policinë, gjë që ka rezultuar me ndërhyrje për parandalimin e veprave të paligjshme, ose me identifikimin e kryesve të tyre.

- Advertisement -

Në mbledhje u ngrit çështja e zhurmës përtej kufijve të lejuar që e bëjnë disa qytetarë në rastet kur kanë dasma, duke i lënë pa gjumë fqinjët e tyre, për shkak të zërit të lartë të muzikës në orët e vona të natës. Përfaqësuesi i Bashkësisë Islame në Ferizaj, Nexhmedin Bajrami, kërkoi që inspektorati dhe policia të veprojnë më energjikisht në pengimin e kësaj dukurie.

Kryetari i Komunës, Muharrem Svarqa, bëri të ditur se në zonën e qendrës së Ferizajt sivjet ka pasur punë intensive pikërisht për ndërprerjen e zhurmave të palejueshme dhe si rrjedhojë, inspektorati ka arritur ta vejë gjendjen nën kontroll, pas inspektimeve të vazhdueshme gjatë natës.

- Advertisement -

Më tej, kryetari Svarqa i dha këshillit një pasqyrë të punës së qeverisë komunale, sidomos lidhur me investimet kapitale për pjesën e parë të këtij viti dhe për zhvillimet aktuale në këtë fushë. Ai përmendi një sërë investimesh që janë bërë për asfaltimin e rrugëve dhe ndërtimin e infrastrukturës në qytet dhe në fshatra, duke e vënë theksin në investimet e pritshme, për të cilat kontributin kryesor e ka Qeveria e Kosovës, siç është ndërtimi i spitalit, ndërtimi me katër korsi i disa rrugëve në dhe afër Ferizajt, so dhe futja nën tokë e hekurudhës. Kryetari i Ferizajt tha se ka premtime që të gjitha këto dhe projekte të tjera të ngjashme, priten të fillojnë dhe të shtjellohen brenda këtij viti dhe dy viteve të ardhshme.

Lidhur me investimet në infrastrukturë, Nexhmedin Bajrami kërkoi që të ketë penalizime në rastet kur cilësia e punimeve është e dobët, gjë që u mirëprit nga këshilli.

- Advertisement -

Gazmend Rexhepi nga shoqëria civile kërkoi diskutim publik lidhur me ndërtimet e larta që po bëhen në zonën 8 të qytetit dhe të dëgjohet fjala e banorëve, si dhe të vihen policë të shtritë në rrugën “Astrit Bytyçi”, për shkak të shpejtësisë së madhe që zhvillojnë disa automjete.

- Advertisement -

Grubi – Bregu: Bashkëpunimi rajonal është mundësi për integrim më të shpejtë në BE

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem Politik dhe marrëdhënie mes bashkësive, Artan Grubi sot realizoi takim me sekretaren e përgjithshme të...

​Grenell: Zhvillimi ekonomik do të ndryshojë peizazhin politik të rajonit

Ka përfunduar takimi i kryeministrit të Kosovës me delegacionin amerikan dhe emisarin Richard Grenell. Emisari i presidentit Donald...

Protesta e dytë e nënave në pushim të lindjes dhe e prindërve të fëmijëve deri gjashtë vjeç

Nënat e fëmijëve deri në moshën gjashtëvjeçare dhe ato të cilat janë në pushim të lindjes, sot pasdite sërish dolën në protestë...

Pasqyrë ditore të gjendjes me Covid-19 në botë

Sipas të dhënave të reja, në botë me koronavirusin e ri deri më tani janë infektuar  31.345,441 persona. Prej tyre kanë vdekur...

Gjukanoviq: Pas zgjedhjeve, të gjithë kanë arsye të jenë të kënaqur

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq deklaroi sot se prania e misionit vëzhgues të Rrjetit evropian të organizatave për monitorimin e...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -