Array

​Akciza e lartë i çon drejt falimentimit prodhuesit e lëngjeve

Must Read

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi...
- Advertisement -

Akciza e lartë prej 4,5 centëve për litër, të cilën janë të obliguar ta paguajnë kompanitë prodhuese të lëngjeve te frutave, po u shkakton atyre dëme të mëdha financiare dhe afariste, tha sot Aleanca Kosovare e Bizneseve, në konferencën për media në të cilën u shpalosën problemet e këtyre prodhuesve.

Në pres-konferencën tematike “Trajtimi i akcizës në lëngje – stërngarkesë për sektorin e pijeve joalkoolike, njëkohësisht një pengesë e madhe për afarizëm pozitiv”, u tha se me këtë akcizë më shumë fiton shteti sesa vetë prodhuesit dhe nëse kjo vazhdon kështu, atëherë këto ndërmarrje shumë shpejt do të shkojnë drejt falimentimit.

- Advertisement -

Nënkryetari AKB-së, Bashkim Osmani, tha se edhe sektori i prodhimeve të lëngjeve të frutave, sikur çdo sektor tjetër, po ballafaqohet me probleme të ndryshme, por kryesori është ai i politikave fiskale. Sipas tij, nga kjo gjendje, më shumë fiton shteti sesa prodhuesit.

Ndërkaq, njëri nga prodhuesit më të mëdhenj të lëngjeve të frutave, Devolli Group, është ngarkuar retroaktivisht me 1 milion e 400 mijë euro taksë akcize.

- Advertisement -

Xhelal Radoniqi, drejtor gjeneral në Devolli Group, tha se nëse paguhen këto taksa, secila nga ndërmarrjet prodhuese të lëngjeve do të falimentojnë.

- Advertisement -

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet nën kontroll, sepse Qeveria bën...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e studentëve dhe nxënësve, të cilat...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi respektim të ashpër të masave...

Është ulur burokracia për ndërmarrjet, shteti kuoton mirë në indeksin e burokracisë

Financat nuk janë problemi kryesor në kushte të KOVID-it. Tani është momenti kur kompanive u nevojitet ulje e problemeve me procedurat burokratike,...

Bekteshi-Galloway: Marrëdhëniet e mira bilaterale janë baza për thellimin e bashkëpunimit

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot realizoi takim përmes video telefonatës me ambasadoren e Britanisë së Madhe SH.T. Rachel Galloway.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -