Ziberi: Neni 11-a nuk ekziston, Kushtetuesja: Mos na bëni presion

МË SHUMË

Digjet një fabrikë, së paku 40 persona humbën jetën

Punëtorët ishin duke fjetur në fabrikë Punëtorët ishin duke fjetur në fabrikë Më shumë se 40 njerëz kanë humbur jetën në...

Von der Leyen bën thirrje për unitet ndërmjet Evropës dhe Unionit Afrikan

“Vetëm uniteti do t’i bëjë më të forta kontinentet tona" “Vetëm uniteti do t’i bëjë më të forta kontinentet tona” Presidentja...

Incizime të reja në youtube, “dua ta rrënoj klanin Zaev”, Ruskoska paralajmëroi hetim

https://youtu.be/nQti5_tsjls Përderisa në Gjykatën Penale këto ditë zhvillohet procesi gjyqësor “Reket”, në Youtube u paraqit incizim i ri audio  ku...
- Reklama -
unnamed-11c74cf5e75608c2c.gif

Gjykata Kushtetuese nuk heq dorë nga shqyrtimi i kushtetutshmërisë së nenit 11-a të Ligjit për amnisti, ndërsa nga ana tjetër eksperti juridik Naser Ziberi thotë se neni 11a  nuk ekziston dhe se nuk nevojë as për lexim autentik të nenit 11.

“Tash gjykata kushtetuese kërkon të shqyrtohet kushtetutshmëria e nenit 11-a, që do të thotë se anulimi i nenit 11-a, me automatizëm do t’i kthejë në fuqi vendimet e tija për falje. Por harrohet një fakt, se neni 11-a mbi të cilin janë ngritur vendimet për falje nuk ekziston. Kjo do të thotë se nuk ka nevojë as për lexim autentik të nenit 11a, sepse neni 11 nuk ekziston”, deklaroi Naser Ziberi.

Sipas Ziberit me leximin autentik të këtij neni, Gjykata Kushtetuese nuk do të ketë lëndë për shqyrtim, sepse ajo do t’i merret nga Kuvendi.

“Nëse kemi lexim autentik të nenit, me këtë gjykata kushtetuese do të mbetej pa lëndë për shqyrtim”, u shpreh Naser Ziberi, jurist.

Ndërkaq nga Gjykata Kushtetuese thonë se shqyrtimi i nenit 11-a është në procedurë. Përmes një komunikate nga kjo gjykatë kritikojnë mediat, ekspertët dhe politikanëve për presionin ndaj institucionit të tyre.

“Më 27.11.2019 Gjykata Kushtetuese e Republikës së Maqedonisë së Veriut, pas iniciativës së dorëzuar për vlerësim të kushtetutshmërisë së nenit 11-a nga Ligji për plotësim të Ligjit për falje, Gjykata ka debatuar dhe ka sjellë vendim për realizim të procedurës për nenin kontestues të Ligjit. Procedura ndaj lëndës është në rrjedhë”, thonë nga Gjykata Kushtetuese.

Pas iniciativës së Gjykatës kushtetuese për shqyrtimin e nenit 11a, LSDM dërgoi iniciativ në kuvend për lexim autentik të nenit 11 nga ku buron neni 11a me të cilin tërhiqet vendimi i ish presidnetit Ivanov, për faljen e 56 ish funksionarëve të VMRO-DPMNE-së, me stë cilëve Sasho Mijallkovi, Nikolla Gruevski, Mile Janakieski, Martin Protugjer, Kiril Bozhinovski, Gordana Jankullovska, Goran Grujevski, Irena Misheva dhe Lupço Todorovski.

 

 

 

- Advertisement -
- Reklama -

Lajmet më të reja

Digjet një fabrikë, së paku 40 persona humbën jetën

Punëtorët ishin duke fjetur në fabrikë Punëtorët ishin duke fjetur në fabrikë Më shumë se 40 njerëz kanë humbur jetën në...

Von der Leyen bën thirrje për unitet ndërmjet Evropës dhe Unionit Afrikan

“Vetëm uniteti do t’i bëjë më të forta kontinentet tona" “Vetëm uniteti do t’i bëjë më të forta kontinentet tona” Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von...

Incizime të reja në youtube, “dua ta rrënoj klanin Zaev”, Ruskoska paralajmëroi hetim

https://youtu.be/nQti5_tsjls Përderisa në Gjykatën Penale këto ditë zhvillohet procesi gjyqësor “Reket”, në Youtube u paraqit incizim i ri audio  ku dëgjohet zëri i njërit nga...

Arrestime në Haraçinë dhe Gërçec, policia bastisi në disa lokacione të Shkupit

https://youtu.be/aZNrQBQIDpI Nga ora pesë e mëngjesit deri në orën dy pasdite është zhvilluar aksion policor në rajonin e Shkupit. 10 persona janë arrestuar, ndërsa 34 lokacione...

Komisioni i Venecias: Të shqyrtohet Ligji i gjuhëve, Zaev: Do të respektohen konkluzat e Komisionit

https://youtu.be/grCAVxLTDL8   Sërish aktualizohet tema përdorimit të Gjuhës shqipe. Komisioni i Venecias, kërkon që Ligji për gjuhët të rishikohet dhe të shfuqizohet dygjuhësia në procedurat gjyqësore. Kryeministri...
- Reklama -
- Reklama -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com