Zvicra, vendi që ha më shumë çokollatë në botë

0
Assorted chocolates. Foto: SPL / IBL BildbyrÂ

Konsumi i çokollatës përmirëson aftësitë njohëse, që mund të rrisë prodhimin e përgjithshëm shkencor të një vendi, si dhe gjithashtu nivele më të larta të inteligjencës nxisin dëshirën për ta konsumuar atë.

Sipas një studimi të realizuar nga Universiteti i Kolumbisë, nëse konsumoni shumë çokollatë keni më shumë mundësi të fitoni një Çmim Nobel.

Në vijim po ju sjellim listën e vendeve që konsumojnë më shumë çokollatë në botë:

Rusia – 5.3 kilogramë për person

Finlanda – 5.3 kg/person

Sllovakia – 5.4 kg/person

Suedia – 5.4 kg/person

Estonia – 6 kg/person