Arrihet marrëveshje mes Zaevit dhe Besës

0

Burime brendapartiake nga Lëvizja Besa konfirmojnë për TV21 se tashmë, pas negociatava të stërzgjatura, është arritur një marrëveshje mes kryeministrit Zaev dhe Lëvizjes Besa të Bilall Kasamit.
Zaev ka pranuar dy amendamentet e Besës. Te pesë ligjet ku duhet të shënohet shtetësia, do të jetë Maqedonase/qytetar i Maqedonisë së Veriut. Për këtë pjesë do të ketë edhe marrëveshje me shkrim ku do të definohen afatet e implementimit. Ndërkaq tek Ligji për letërnjoftimet do të përfshihet edhe përkatësia etnike
Kjo do të thotë se me dy votat e Besës ndryshimet kushtetuese që parashikon Marrëveshja e Prespës do të kalojnë në kuvend.