STEJT DEPARTAMENTI AMERIKAN, KËRKON QË FRANCA TË MBËSHTESË FTESËN PËR MAQEDONINË DREJT NATO-S DHE BE-SË

0

Sekretari amerikan i Shtetit, Majk Pompeo i ka bërë thirrje ministrit të Punëve të Jashtme të Francës, Jean-Yves Le Drian që të mbështesë zgjerimin e NATO-s dhe të inkuadrohet në ftesën që Maqedonia të bëhet pjesë e NATO-s.

Pompeo gjithashtu ka kërkuar që Franca të dërgojë ftesë për fillimin e bisedimeve ndërmjet BE-së dhe Maqedonisësi anëtare fuqiplotë, e kjo falë arritjes së marrëveshjes për Çështjen e Emrit.

Ndërsa Pompeo dhe Le Drian përveç kësaj teme, kanë biseduar edhe për situatën në Siri, si dhe për rezultatet në Singapur.

2-1-1