LIROHEN PJESËTARËT E FSK-SË TË ARRESTUAR NË SERBI

0

Dy pjesëtarët serbë të Forcës së Sigurisë së Kosovës që ishin arrestuar të enjten në Serbi, janë liruar.

Këtë e ka konfirmuar për kallxo.com, Zyra për Informim e Ministrisë së Punëve të Jashtme. Sipas zyrës, informata ka ardhur nga ambasadori i Kosovës në Beograd. MPJ dje kishte njoftuar lidhur me arrestimin e këtyre dy pjesëtarëve të FSK-së duke shprehur shqetësim mbi këto veprime përsëritëse të Beogradit.

“Ministria e Punëve të Jashtme shpreh indinjatën dhe shqetësimin e thellë për vazhdimin dhe përsëritjen e veprimeve të tilla nga autoritetet e Beogradit, të cilat duket se qëllim parësor kanë frikësimin, shtimin e presionit dhe përdorimin e mjeteve të shantazhit për pengimin e integrimit të serbëve të Kosovës në jetën institucionale dhe shoqërore të Republikës së Kosovës”, kishin njoftuar MPJ.