KUÇAN: MAQEDONIA TREGOI MJAFT GUXIM

0

Maqedonia tregoi mjaft guxim në përpjekjen me Greqinë të gjejë zgjidhje për kontestin e emrit, i cili është i ndërlikuar dhe i padrejtë ndaj Maqedonisë, deklaroi në intervistë për MIA-n presidenti i parë slloven Milan Kuçan. Kjo çështje konsideron ai, nuk mund të jetë vetëm çështje bilaterale mes Maqedonisë dhe Greqisë, por ajo është edhe çështje e Bashkimit Evropian, i cili duhet të angazhohet më shumë.

Presidenti i parë slloven Milan Kuçan duke folur për çështjen e emrit ka theksuar se Maqedonia tregoi mjaft guxim në përpjekjen me Greqinë për të gjetur zgjidhje të këtij problemi. Ai ka shtuar se deri tani BE-ja nuk ka treguar angazhim të madh.