GREQIA LETËR KE-SË DHE NATO-S, PËR INTEGRIMIN EUROPIAN TË MAQEDOSISË

0

Sot në mëngjes Greqia i ka dërguar letër Këshillit Evropian dhe NATO-s në lidhje me marrëveshjen e Prespës në të cilën zgjidhet problem i emrit të Maqedonisë.

Në letrën theksohet se Greqia  nuk do të kundërshtojë rrugën për integrimin evropian dhe euro-atlantik të Maqedonisë. Në këshillin e BE-së për punë të përgjithshme në Luksemburg sot dhe nesër do të shqyrtohet fillimi i negociatave inkuadruese për Maqedoninë dhe Shqipërinë në BE.