FOTO TË REJA NGA “PLANETI I KUQ”

1843
0
SHPËRNDAJE

Marsi është i njohur për ngjyrën e tij të kuqërremtë, ndaj edhe quhet “Planeti i Kuq”

Por fotot e fundit të shkrepura nga Mars Reconnaissance Orbiter e NASA-s, që ka nisur ta mbikqyrë planetin që më 2006-n, mund të dëshmojë të kundërtën.

Kamera e sondës që quhet HiRISE, bën mijëra foto çdo muaj mbi sipërfaqen e planetit, duke kapur dunat, krateret, malet, akujt dhe përbërësit e tjerë të sipërfaqes.

Këto imazhe janë kaq të detajuara sa që shkencëtarët mund të shqyrtojnë elementët e planetit sikur të ndodheshin vetëm dy hapa larg.

23456789

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU