Dita e Luftës Revolucionare: Qytetarët të painformuar për domethënien

492
0
SHPËRNDAJE

Përveç flamujve të ngritur, asgjë tjetër nuk tregon se në vend është festë. Përreth rrugëve kishte lëvizje të përditshme të qytetarëve që kishin dalë të shëtisin ose të kryejnë ndonjë punë.

Pjesa më e madhe e të anketuarve në Shkup nuk dinin diçka më shumë rreth rëndësisë së festës. Kryesisht kanë mendime të ndara.

Analisti Risto Nikovski mendon se asnjë vend në botë nuk ka një numër kaq të madh të festave shtetërore, ashtu siç ka Maqedonia.  Ai tha se kjo listë me pesëmbëdhjeta festa shtetërore duhet të pastrohet dhe të zgjedhen ato festa që janë më të rëndësishme për vendin tonë.

Nga ana tjetër, qytetarët të cilët respektojnë festën, janë të mendimit se ata duhen të frymëzohen dhe të ngrihet vetëdija tek ata, për festat të cilave në kohën e socializmit nuk iu është dhënë aspak rëndësi.

Ndërkohë, si edhe në festat e tjera, numri i madh i firmave private, shitoreve,  farmacive edhe sot punonin.

Gabriella Dimkoviq

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU