RASTI “TENDERËT”, KANÇESKA MILEVSKA NDJEHET E PAFAJSHME

380
0
SHPËRNDAJE

Ish ministrja në Ministrinë e Kulturës, Elizabeta Kançeska Milevska është e akuzuara e parë në lëndën “Tenderi” për keqpërdorime në tenderin për punët ndërtimore të Muzeut të VMRO-së, si pjesë e projektit “Shkupi 2014”. Ajo para gjykatësit deklaroi se nuk ndjehet fajtore për tenderin, ndërsa para gjykatësit Osman Shabani, ajo tha se e kupton tekstin e shkruar në aktakuzë, por jo edhe akuzën. Se nuk janë fajtorë u deklaruan edhe e akuzuara e dytë dhe e tretë Julijana Ugrinovska dhe Lidija Llazarova-Cvetkovska. Gjykata do të vazhdojë më 13 prill, me dëgjimin e pesë audio xhirimeve, të cilat përdoret si dëshmi në procedurë.

“Për ekzistimin e kësaj vepre penale përkrahë gjërave tjera që janë realizuar në mënyrë ligjore, nuk ekzistimin e keqpërdorimit të detyrës zyrtare duhet të ekzistojë interes apo dëm. Një gjë e tillë nuk ekziston në rastin konkret dhe për këtë po përdoret ajo floskule e ashtuquajtur “ favorizim i ndonjërit operator ekonomik, pa dëshmuar nëse me një favorizime të tillë, që nuk ekziston, i është bërë ndonjë dëmi apo dobi, e sidomos jo buxhetit të Republikës së Maqedonisë”, tha avokati, Sasho Dukovski.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU