ZAEV:PO FILLOJMË FAZËN FINALE PËR ZGJIDHJEN E KONTESTIT TË EMRIT

597
0
SHPËRNDAJE

Pas takimit me zëvendës sekretarin-shtetëror amerikan, Ves Miçell  kryeministri i Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev tha se po e fillojnë fazën finale e cila do të sjellë zgjidhje të dinjitetshme për të dyja palët në kontestin me emrin.

Ndërsa Ves Miçell deklaroi se SHBA-ja e mbështetë Maqedoninë dhe e afirmon mbështetjen që Maqedonia e jep në misionet e NATO-s. Por shtoi se SHBA-të i përkrahin të dyja vendet që të arrijnë në një zgjidhje për kontestin e emrit.

Gjithashtu Miçell tha se porosia që e ka dërguar është mbështetje për të dyja vendet, Maqedonia ndërmorri hapa të mëdha dhe jemi të lumtur për progresin. Samiti i NATO-s është mundësi e madhe kurse SHBA-ja është e përkushtuar që Maqedonia të jetë antare e Aleancës.

Zaev tha se secila ndihmë që vije nga cilado anë është që të gjendet zgjidhje dhe do ta përkrahim këtë por kjo do të shkoj ndërmjet negociatorit Metju Nimic. Ndihmë normal që do të japin të gjithë miqtë, por edhe partnerët strategjik edhe Greqia do të jep ndihmën e saj sepse është shtet mik i Maqedonisë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU