MARSHI PËR TË GJALLËT“ NË SHKUP NË PËRKUJTIM TË HEBRENJVE TË DEPËRTUAR NGA MAQEDONIA

427
0
SHPËRNDAJE

Para muzeut të Qytetit të Shkupit sot ka filluar marshi simbolik i emëruar „Marshi për të gjallët“, në përkujtim të Hebrenjëve të depërtuar para 75 viteve nga Maqedonia.

Gjithashtu do të merrë pjesë edhe kryeministri i Bullgarisë, Bojko Borisov.

Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev dhe kolegu i tij bullgar  Borisov do të vendosin lule në përmendoren e 7.144 hebrenjve nga Maqedonia, ku janë paralajmëruar edhe fjalime të tyre si dhe të kryetares së Komunitetit hebre në Maqedoni, Berta Romano Nikoliq.

Pas marshit delegacionet do të drejtohen drejt Kuvendit të RM-së ku janë parashikuar mbajtje e seancës komemorative.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU