PËRMBYTET SHQIPËRIA VERIPERËNDIMORE

450
0
SHPËRNDAJE

Rajon i madh në pjesën veriperëndimore të Shqipërisë është nën ujë prej kur lumenjtë Buna, Drini dhe Liqeni i Shkodrës arritën nivele kritike dhe u vërshuan.

Ministria e Mbrojtjes sot publikoi se 9.230 hektarë tokë bujqësore e përpunuar dhe livadhe në rrethinën e Shkodrës dhe njëqind kilometra në veri të kryeqytetit të Tiranës, janë nën ujë prejse lumi Buna e tejkaloi nivelin kritik me 10 cm.

Me qëllim që të mbrohen digat nga shkaku i ujit të tepërt, lëshohen nga tre Hidroelektrana të ujëvarave të lumit Drin: Fierzë, që është e dyta sipas madhësisë në Ballkan, Komani dhe Vau i Dejës, që plotësisht e përkeqëson gjendjen me rajonet e përmbytura. Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi, kërkoi shpallje të gjendjes së jashtëzakonshme.

Në ndërkohë uji nga HC “Fierza” përmbyti sipërfaqe të madhe bujqësore në fshatrat rreth Kukësit. Në shumë pjesë ka paraqitje të rrëshqitjes së tokës dhe ura të dëmtuara nga rrëshqitja e tokës.

Forcat ushtarake të armatës distribuojnë ushqim dhe ujë për pije për njerëzit dhe bagëtitë në rajonet e izoluara.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU