PROKURORË TURQ LËSHOJNË URDHËR ARRESTE PËR 186 PERSONA, GJOJA TË LIDHUR ME GJYLENIN

437
0
SHPËRNDAJE

Prokurorë turq kanë lëshuar urdhër arreste për 92 mësimdhënës dhe 94 persona të tjerë në kuadër të tre operacioneve kundër personave të cilët janë të dyshuar, për lidhshmëri me rrjetin e predikuesit islamist Fetullah Gjylen.

Autoritetet turke e akuzojnë rrjetin e Gjylenit, i cili jeton në SHBA, për organizim të tentimit për grusht shtet në Turqi në korrik të vitit 2016.

Mësimdhënësit, për të cilët janë lëshuar urdhër arreste në kuadër të operacionit në Ankara dhe në 19 qarqe të tjera, kanë punuar nëpër shkolla të cilat kanë qenë të mbyllura për gjoja lidhje me rrjetin e Gjylenit.

Në një operacion tjetër, të realizuar në qarkun Konja, Turqia Qendrore, dhe në 42 rajone të tjera, autoritetet kanë lëshuar urdhër arrest për 84 persona, të dyshuar për lidhje me lëvizjen e Gjylenit.

Agjencia turke Anadolia sot deklaroi se gjykatat në Turqi deri tani kanë përfunduar 104 procedura kundër organizatës FETO të Gjylenit, e cila dënohet për tentimin për grusht shtet, dhe shqiptuan dënime me burg për gjithsej 797 të akuzuar, duke përfshirë edhe dënime me burg të përjetshëm për 586 të akuzuar.

Deri tani nëpër gjykata janë filluar gjithsej 283 gjykime, ndërsa përfundimisht me sot kanë përfunduar 104 procedura gjyqësore në të cilat janë shqiptuar dënime të shumëfishta me burg të përjetshëm për 253 të akuzuar.

Midis tyre janë edhe 31 të akuzuar të cilët fituan katër të akuzuar të katërfishtë të cilët morën dënime të trefishta me burg të përjetshëm.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU