MJEKËT KANADEZË “NË HALL”, PROTESTOJNË TË MOS U RRITEN PAGAT

511
0
SHPËRNDAJE

Në Kanadë është nënshkruar një peticion jo e ndëgjuar më herët si formë proteste kundër rritjes së rrogës së tyrem ndërsa petecionin në fjalë e kanë nënshkruar qindar mjekë, specialist të mjekësisë dhe studentë.

Kërkesat e tyre janë që të mos ju rritet paga, kurse paratë e rritjes së pagave të alokohen për motrat medicinale dhe pacientët në nevojë.

“Ne, doktorët e Kebekut, që besojmë në një sistem të fuqishëm publik, kundërshtojmë rritjen e fundit të rrogave e arritur nga federata jonë e mjekësisë”, thuhet në peticion, i shkruar në frëngjisht, gjuhën zyrtare të provincës kanadeze.

Ndërsa petecionin në fjalë e kanë nënshkruar më shume 700 veta deri tani.

 

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU