TË DËNOHET GJENOCIDI NË KOSOVË, “KUNDËR HARRESËS”, LIBRI QË FLET PËR KRIMET E LUFTËS

711
0
SHPËRNDAJE

Krimet e Luftës në Kosovë, nga shteti i Serbisë, u shfaqen përmes librit “Kundër Harresës” – Gjenocidi i Serbisë në Kosovë 1998-1999, në prag të 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Autorja e veprës Fetnete Ramosaj, thotë se institucionet e Kosovës po bëjnë shumë pak për të zbardhur të vërtetën mbi krimet dhe gjenocidin që është bërë në luftën e fundit në Kosovë. Ajo i bëri apel Qeverisë së Kosovës që ta ketë në konsideratë kohën më të vështirë për shumë familje kosovare.

“Ne kemi bërë përpjekje të punojmë për sjellur argumente rreth të kaluarës, për të argumentuar për krimet e luftës dhe gjenocidin që ka ndodhur gjatë luftës në Kosovë. Por mendoj se në përgjithësi deri më tani, nuk është bërë mjaftueshëm, nuk është bërë sa duhet për t’i argumentuar gjithë atë krim, gjithë atë terror gjatë atij gjenocidi që ka kryer Serbia, por jo vetëm gjatë luftës që ka bërë në Kosovë, por edhe periudhën e mëhershme”, tha Fetnete Ramosaj, autore e librit “Kundër Harresës”.

Ligjëruesit kërkuan nga Kuvendi i Kosovës të miratojë rezolutë që ta detyrojë shtetin e Serbisë të kërkojnë falje për siç thonë, dhunën dhe gjenocidin shekullor ndaj popullit shqiptar.

“Parlamenti i Kosovës, të kërkojë ose të miratojë rezolutë e cila do ta detyronte Serbinë të kërkojë falje për masakrën dhe dhunën shekullore ndaj popullit shqiptar. Tani jemi në një pozicion që shumë shpejt do të jetë funksionale Gjykata speciale, i cili ka tentativë për ta njollosur vet Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, dhe ai që ka ushtruar krimin, ndaj popullit shqiptar në mënyrë institucionale del viktimë, ndërsa ne të cilët kemi pësuar nga ato masakra, dalim dhunues”, tha Skender Asani, kryetar i ITSHKSH.

Përpos Luftës së Kosovës, në promovimin e këtij libri u diskutua edhe për masakrat që ndodhën në vitin 1912 në territorin e Maqedonisë si në Sopot të Kumanovës, Bllacë të Shkupit dhe në krahinën e Kërçovës.

Përgatiti: Zimer Jashari

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU