HAZBI LIKA NË “CLICK PLUS”, TË GJITHË JEMI TË ANGAZHUAR NË ÇËSHTJEN E EMRIT

542
0
SHPËRNDAJE

Zëvendëskryeministri Hazbi Lika tha se opsionet e dhëna si propozime për emrin e shtetit, komentohen në forma të ndryshme, por sipas tij, më esenciale është fakti se ka propozime konkrete si nga pala maqedonase poashtu edhe nga ajo greke.

“Pala greke pretendon që të jetë një emër i përbërë, dhe Maqedonia të quhet me atë emër, ndërsa nga ana tjetër, pala jonë pretendon se duhet ndarë, të mos ketë emër të përbërë por njëra nga fjalët duhet të shprehë edhe nocion gjeografik”, u shpreh Hazbi Lika, zëvendëskryeministër.

Lika, mes të tjerash tha se negociatat janë të përditshme në nivele të ndryshme, si prioritet i qeverisë për zgjidhjen e kontestit. Ai tha se edhe BDI angazhohet për zgjidhjen e kontestit të emrit.

“Është një preokupim i përgjithshëm. Nuk është preokupim vetëm i kryeministrit maqedonas dhe atij grek. Nga zgjidhja e këtij kontesti do të përfitojmë të gjithë, por nga moszgjidhja do të humbim të gjithë, dhe ne po japim kontribut drejt arritjes së zgjidhjes”, tha Lika.

I pyetur se kush janë personat e autorizuar për të folur për emrin e shtetit, zëvendëskryeministri Lika, tha se kjo varet sipas funksioneve. Sipas tij në radhë të parë janë kryeministri dhe ministri i jashtëm, por gjithashtu edhe zyrtarë të tjerë qeveritarë.

Përgatiti: Besir Arifi

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU