“SEKRETARJA E NIMICIT ËSHTË GREKE”, DIASPORA MAQEDONASE KËRKON DORËHEQJEN E NIMICIT

450
0
SHPËRNDAJE

Diaspora e Bashkuar Maqedonase kërkon dorëheqjen e ndërmjetësuesit të OKB-së për çështjen e emrit, Mattheë Nimetz. Shkak për këtë kërkesë është sekretarja e tij, që sipas DBM-së është me prejardhje greke, si edhe donacione të pranuara nga lobistë grek.

Diaspora e Bashkuar Maqedonase konsideron se OKB-ja dhe Nimetz janë duke tentuar ta shkelin Ujdinë e përkoheshme të vitit 1995, dhe se nuk e respektojnë Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut, ku përfshihet parimi i vetëvendosjes.

Njëherit, thirrje i bëjnë edhe Qeverisë së Maqedonisë që t’u jep fund bisedimeve.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU