NË KËTË QYTET TË SHBA-së NDODHET ‘PARAJSA’ E BITCOINIT

1351
0
SHPËRNDAJE

Një qytet i vogël, tre orë larg nga Seattle, po bëhet epiqendra e minierave të valutave digjitale në SHBA

Wenatchee bëhet shtëpia e 12 bitcoinëve më të mëdhenj dhe valutave tjera digjitale të tjerë në vend. Gjithashtu, sugjerohet që 75 prej tyre janë duke u pyetur për imigracionin, pasi çmimi i Bitcoin u ngrit në dhjetor.

Malachi Salsido është një nga minatorët më të hershëm në këtë fushë. Ai ka tre sisteme minerare dhe prodhon çdo ditë 5 deri në 7 Bitcoin. Salsido përdor 7.5 megavat energji elektrike – të mjaftueshme për të furnizuar 11.000 familje në Amerikë.

Qëllimi i tij është të prodhojë 50 Bitcoin deri në korrik, gjë që do të kërkonte një fuqi të madhe 42 megavat.

Kjo është pikërisht arsyeja për masat shtrënguese që ai dhe ‘minatorët’ e tjerë kanë zgjedhur saktësisht Venatchi. Çmimi i energjisë elektrike këtu është jashtëzakonisht i lirë krahasuar me pjesën tjetër të SHBA dhe është 2-3 cent për kilovat / orë.

Arsyeja për këtë kosto të ulët të energjisë elektrike është në një numër të madh të hidrocentraleve në lumin Columbia, të cilat prodhojnë mjaft energji elektrike në këtë zonë.

Ka elemente të tjera që korrespondojnë me minierat e valutave digjitale – temperatura e ulët e ajrit mban serverët në temperatura të përshtatshme, ndërsa kapaciteti i internetit është në një nivel mjaft të lartë për një qytet kaq të vogël.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU