KATRUGALOS: ZGJIDHJA PËR EMRIN TË MOS BËHET MJET IRREDENTIZMI

453
0
SHPËRNDAJE

Ministri grek për punë europiane dhe raporte ekonomike ndërkombëtare, Jorgos Katrugalos ka deklaruar se zgjidhja e mundëshme për emrin me fqiun grek nuk mund të bëhet mjet për iredentizëm.

“Ne negociojmë për emrin që do të bëhet një distikt i qartë mes historisë greke dhe shtetit që kryeqytet ka Shkupin dhe nuk do të shërbejë si mjet për ambicie teritoriale kundër shtetit tonë”, ka deklaruar Katrugalos.

Duke folur për debatin aktual në këtë temë, ai ka thënë se ekziston optimizmi hera e parë pas shumë kohëve por edhe se nuk është e garantuar zgjidhja.

“Hapi i rradhës për zgjidhjen e problemit është takimi mes negociatorëve me ndërmjetësuesin e KB-së Metju Nimic të mërkurën”, ka deklaruar mes tjerave ai.

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU