FOTOGRAFI QË KAPI MOMENTIN E DUHUR

664
0
SHPËRNDAJE

Fotografi mahnitëse

Ndonjëherë në natyrë ndodhin gjëra që duken shumë të mira për të qenë të vërteta, rastësi perfekte që ilustrojnë gjallërisht bukurinë dhe çudinë e botës rreth nesh.

Një episod i tillë ndodhi në Kosta Brava, në Spitalin Verilindor, kur një masë e e madhe zogjësh filluan të mblidhen si në një re duke ndryshuar formë, transmeton rtv21.tv.

Ky fenomen është një spektakël i vërtetë, me qindra, nganjëherë mijëra ose më shumë zogj që lëvizin dhe shtrembërojnë në atë që duket të jetë një organizëm i koordinuar, i vetëm që mund të përshpejtohet shpejt në disa forma të habitshme.

Fotografi Daniel Biber nga Gjermania ishte atje kur fillonin të vidheshin dhe të rrotulloheshin, me shumë gjasa rezultati i një grabitqari, si një skifter ose një kafaz që ishte në afërsi. Ishte pothuajse mbinatyrore.

Fotot e kanë fituar një çmim në një konkurs ndërkombëtar të fotografisë, por ai nuk e kuptoi se kishte kapur të imazhe të tilla unike deri vonë.

“Vetëm kur kontrollova fotografitë në kompjuter më vonë, kuptova se çfarë formacioni kishin krijuar zogjtë” tha ai për Daily Mail.

“U përqendrova aq shumë në marrjen e fotografive në kohën kur nuk e kisha kuptuar se zogjtë kishin krijuar një zog gjigant në qiell”, tha ai./21Media

fotografi6 fotografi5 fotografi4 fotografi3 fotografi2 fotografi1

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU