ARTISTËT ME KËRKESË: SELIA E ANSAMBLIT SHTETËROR TË JETË NË SHKUP

704
0
SHPËRNDAJE

 

Ansamblet kulturore artistike të valleve dhe këngëve popullore të Maqedonisë kërkojnë që selia e ansamblit shtetëror të jetë në Shkup dhe jo siç ka paralajmëruar ministria e kulturës në Tetovë. Ata apelojnë deri te themeluesi i këtij institucioni, Valmir Aziri, të merr parasysh kërkesën e artistëve.

“Për të qenë i kompletuar ky institucion vlerësojmë që selia e këtij ansambli duhet të jetë në kryeqytetin  RM-së d.m.th. në Shkup, ashtu sikur është ansambli kombëtar në Tirani dhe Prishtinë. Vlerësojmë se në këtë institucion duhet të përfshihen artist që me profesionalizmin e tyre kanë kontribuar në ruajtjen dhe kultivimin e këngëve dhe valleve shqipe”, u shpreh Dritan Ramadani, kryetar i Ansamblit Bajram Shabani.

Sekretari i Ministrisë së Kulturës Valmir Aziri një javë më parë për TV21 deklaroi se është më praktike që ky ansambël të funksionojë në  Pallatin e kulturës në Tetovë pasi që në Shkup nuk ka objekt të veçantë, por se kjo do të jetë vetëm përkohësisht.

“Kemi vendosur që të jemi të vendosur në pallatin e kulturës në Tetovë. Të kemi si adresë të përkohshme dri sat ë vendosim se ku përfundimisht ky ansambël do të jetë dhe do të ushtrojë veprimtarinë e vet”, tha Valmir Aziri, Sekretari i Ministrisë së Kulturës.

Buxheti i parë vjetor për ansamblin shtetëror shqiptar për  rrogat, investimet në kostumografi, instrumente dhe në pjesët praktike është përafërsisht 800 mijë euro.

Përgatiti: Arbana Qerimi

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU