FALË MEKANIZMAVE TË REJA, DISA SËMUNDJE TANI MUND TË KUROHEN

732
0
SHPËRNDAJE

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë organizoi konferencën e gjashtë për sëmundje të rrallë. Konferenca ishte për pediatër, internistë, neurologë, nefrologë, mjekë për mjekësi familjare, gjenetikë, biokimistë, biologë, mjekë nga Maqedonia dhe nga Evropa Juglindore. “Falë këtyre takimeve disa sëmundje që më parë nuk kuroheshin në vend, tani kurohen” tha Zoran Guçev nga ASHAM.

“Disa sëmundje që më herët nuk mundeshin të shërohen , kemi një lajm fenomenal se sëmundja  Epidermolysis bullosa, ose rënia e lëkurës së  njeriut apo foshnjës, nga e cila pason vdekja, tani mund të shërohet përmes krijimit gjenetik të lëkurës së re”, tha Guçev.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU