SHPREHJET QË PENGOJNË SUKSESIN

732
0
SHPËRNDAJE

Profesori Bernard Roth thotë se ka disa shprehje që po e pengojnë suksesin e juaj nëse i përmirësoni ju mund të arrini shumë më shumë.

“Më duhet të…” vs “Dua të…”

Roth sugjeron që ta përdorni frazën “dua të…” në vend të “më duhet të…”.

Duke thënë se duhet të bëni diçka, ju e bëni atë të tingëllojë si detyrë, kësisoj ndieni presion.

Por, duke thënë se dëshironi të bëni diçka, njerëzit do të kenë një përshtypje më të mirë për ju.

“Por” vs “Dhe”

Njëjtë sikur shembulli i mësipërm, kur flitet për detyra të ndryshme, përdorimi i fjalës “por” sugjeron se ka ndonjë problem, ndërsa “dhe” sugjeron se ekziston një problem por duhet të gjendet zgjidhja.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU