THAÇI GARANTOI PËRKRAHJE PËR KOMUNITETIN LGBT

598
0
SHPËRNDAJE

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi po merr pjesë në Paradën e Krenarisë të organizuar nga komuniteti LGBT në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë.

“Jam këtu të shpreh mbështetjen për komunitetin LGBT dhe për të konfirmuar se shteti i Kosovës është i ndërtuar për të mbështetur të gjitha komunitetet.” tha ai.

Thaçi gjithashtu tha se nuk do të lejojë që kushdo në Kosovë të ushtrojë frikë dhe dhunë kundër çfarëdo komuniteti në Kosovë.

“Sot vëmendja duhet të jetë tek përfaqësuesit e komunitetit dhe jo të institucionet”, tha Thaçi duke garantuar se institucionet do ta përkrahin këtë komunitet në pajtueshmëri me Kushtetutën e Kosovës.

“E vlerësojmë mbrojtjen dhe lirinë e të drejtave të njeriut ” tha ai. Pjesë e kësaj parade ishte edhe  ministrja e Integrimeve Evropiane Dhurata Hoxha. Pas përfundimit të paradës do të mbahet një fjalim në lidhje me ngjarjen dhe do të përfundojë me një koncert të shkurtë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU