ÇEREKU I DEPONIVE TË EGRA DISLOKOHEN ME FONDET IPA €30 MILION

615
0
SHPËRNDAJE

16 deponi të egra dhe mbi 100 lokacione mbeturinash planifikohen të dislokohen në rajonin lindor dhe veri-lindor me ndërtimin e Qendrës për menaxhim me mbetturinat.
Projketi prej 30 milion eurosh mbështetet nga IPA 2 fondet e BE-së, ku përveç objektit qëndror në Sveti Nikollë, do te kete edhe pika të ngarkim shkarkimit nëpër qytetet tjera të këtyre dy rajoneve.
Nga Ministria e Ekologjisë thonë se deri në vitin 2020, në ketë çerek të territorit të shtetit, me qendrën e re do të riciklohen 50% e plehrave, si plastika, metali, letra, etj.
Për ndërtimin e Qendrave të menaxhimt me mbeturinat në rajonet tjera, priten fonde pas tre vjetësh nga IPA 3.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU