INVESTITORËT E HUAJ FITUAN 225 MILIONË EURO, NJË PUNËSIM KUSHTON 11 MIJË EURO PARAVA SHTETRORE

567
0
SHPËRNDAJE

Qeveria publikoi të dhëna për investimet e huaja direkte. Që nga maji 2017, qeveria e mëparshme harxhoi 225 milionë euro për të ndihmuar investimet e huaja. Në Maqedoni, kanë hyrë 25 kompani me kapital të huaj. Të punësuar janë 20 mijë puntorë. Matematika thotë se një vend pune kushton 11 mijë euro. Investitorët e huaj kanë qenë të liruar nga taksat dhe detyrimet që arrijnë 69 milion euro. Në këtë llogaritje, nuk kanë hyrë harixhimet për tërheqjen e investimeve të huaja, por vetëm për asistencë të drejtpërdrejtë në para të gatshme dhe përjashtimeve tatimore dhe doganore.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU