A DUHET KONSUMUAR DJATH ME PAK YNDYRË

2231
0
SHPËRNDAJE

Djathi përmban sasi të lartë yndyre dhe për shkak të kësaj njerëzit shpesh sugjerohen që të konsumojnë djathë me më pak yndyrë

Por, një studim i njësisë për ushqim pranë Universitetit në Kopenhagë djathi me sasi të zakonshme të yndyrës nuk ka efekte në ngritjen e kolesterolit të keq, por ndikon pozitivisht në kolesterolin e mirë.

Studimi ka zgjatur 12 javë dhe aty kanë marrë pjesë 139 persona, të cilët ishin të ndarë në tri grupe: personat, të cilët konsumojnë djathë me sasi të zakonshme të yndyrës, personat, të cilët konsumojnë djathë me sasi të ulët të yndyrës dhe ata, të cilët nuk hanë fare djathë.

Rezultatet treguan se asnjëri nga grupet, të cilët konsumojnë djathë nuk kishin kurrfarë ndryshimesh në nivelin e kolesterolit të keq, derisa grupi i cili konsumonte djathë me sasi të zakonshme të yndyrës kishte ngritje të nivelit të kolesterolit të mirë.

Prania e kolesterolit të mirë është pozitive për organizimin, pasi që ndihmon në parandalimin e  atero-sklerozës, e cila mund të sjellë deri te goditja në tru, ose në zemër.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU