OSMANI: “NUK DUHET TË LËSHOJMË AS NJË EURO NGA MJETET IPA”

713
0
SHPËRNDAJE

 

Nuk duhet që të lëshojmë asnjë euro nga mjetet IPA, paratë duhet t’i përdorim për evropeizmin e shtetit, ndërsa procesi duhet që të jetë transparent në tërësi, theksoi sot zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani. Ai shtoi se paratë duhet të përdoren për evropeizmin e shtetit, ndërsa procesi duhet të jetë krejtësisht transparent.

Para fillimit të tribunës për shfrytëzimin e IPA mjeteve, Osmani paralajmëroi përgatitjen e master planit që do të përcaktojë dobësitë, por edhe do të parashikojë masa për tërheqjen maksimale të parave evropiane.

Sipas tij, këmbënguljet e Qeverisë janë nga Programi aktual IPA 2 të tërhiqen të paktën 90 për qind dhe ato të realizohen në reforma për afrimin e shtetit drejt BE-së, por edhe në projekte konkrete për arritjen e standardit evropian për jetesë. Opinioni deri tani nuk ishte tërësisht i informuar për IPA-në dhe për këtë arsye prioriteti ynë është që këtë sistem kompleks ta nxjerrim tërësisht nga hija.

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU