PROJEKTI “SHKUPI QYTET BIÇIKLETASH” NUK ËSHTË PËRFUNDUAR, A DO TË MBETEN PA SHTIGJE BIÇIKLETASH BANORËT E ÇAIRIT?!

844
0
SHPËRNDAJE

 

Goran Atanasieviq, çdo ditë në punë shkon me biçikletë. Ai thotë se Çairi ka nevojë për shtigje për biçikleta, për shkak se vozitja e biçikletave nëpër këto rrugë është e rrezikshme.

“Nevojiten shtigje për biçikletë, por ato mos të përdoren si vend për parkimin e veturave, por të jenë shtigje për biçikleta ashtu siç kanë premtuar”, tha Goran Atanasieviq, banor i Çairit.

Arian Jusufi e ka pasion çiklizmin. Ai është mbështetës i lëvizjes “Shkupi në biçikletë”, e cila ka për qëllim rritjen e përdorimit të biçikletave si mjet urban për udhëtim.

Sejdulla Ibishi, është nga Çairi. Ai thotë se në Çair mbizotëron një kaos i vërtetë për këmbësorët dhe çiklistët. Sipas tij, edhe pse rrugët po zgjerohen, përsëri ka vozitës të papërgjegjshëm të cilët i parkojnë veturat e tyre në vende ku nuk lejohet parkimi.

Kryetari i qytetit të Shkupi, Koce Trajanovski, thotë se po punohet në projektimin dhe në publikimin e tenderit për ndërtimin e rutës së katërt e cila do të jetë nga Buteli, nëpër Çair e deri në Qendër të Shkupit.

“Po punojmë në mënyrë intensive dhe  shpresojmë se pjesa më e madhe e këtij projekti do të përfundohet në vitin 2017”, u shpreh Koce Trajanovski, Kryetar i Qytetit të Shkupit.

Projekti “Shkupi qytet biçikletash” u promovua në vitin 2015. Kryetari i Shkupit, Trajanovski, premtoi se 4 rutat për biçikleta do të përfundohen deri në vitin 2017. Ruta 1 u ndërtua nga komuna e Gazi Baba-Qendër-Karposh, në gjatësi prej rreth 8 kilometrave. Ruta 2, nga komuna e Aerodromit-Qendër-Karposh-Gjorçe Petrov, në gjatësi prej 11 kilometrave. Ndërsa ruta e 3, Kisella Vodë-Qendër-Karposh me gjatësi prej 8.5 km dhe Ruta e 4 Butel – Çair- Qendër, me gjatësi prej 5 km, ende nuk kanë filluar.

Përgatiti: Arbana Qerimi

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU