KALI QË SHPËTOI JETËN E TIJ DUKE PIKTURUAR

1078
0
SHPËRNDAJE

Metro ka aftësi të pikturojë

Ai dikur ishte një kalë garash i mirënjohur, por u sëmurë. Mirëpo, pronari i tij i Ron, kishte një ide të pazakontë.

Është thënë që ju mund të çoni  kalin në ujë, por ju nuk mund ta bëni atë të pijë. Pra, kur Ron Krajewski për herë të parë paraqiti kalin e tij, Metro, në një kasolle nuk kishte asnjë garanci që ai do të pikturojë.

Në fund të fundit, ky kalë kishte luftuar me problemet shëndetësore që kur u miratua nga Ron dhe bashkëshortja e tij në vitin 2009. Metro kishte qenë një herë vrapues i suksesshëm – si Metro Meteor, ai fitoi tetë gara. Megjithatë, ai u pensionua nga stacioni i tij i qëndrueshëm, pasi pati dëmtime të përhershme të kockave në gjunjë.

“Unë nuk desha vetëm ta nxjerr jashtë për të kullotur dhe për ta harruar, po mendova se si mund të kalonim kohë së bashku”, thotë pronari Ron.

Ai kishte vënë re se kali i tij pëlqente për të marr gjërat në gojën e tij. Metro mund ta mbante një penel gjithashtu, i zgjedhte ngjyrat në enë.

Metro po krijonte vepra që Ron vlerësoi se ishin mjaft të mira për t’u vënë në shitje në një galeri lokale. Katër pikturat e para u shitën javën kur u paraqitën, shkruan rtv21.tv.

Stili i shfrenuar i Metro është krahasuar me Jackson Pollock, një piktor i famshëm për teknikën e tij të spërkatjes dhe pikimit.

Aftësia e pazakontë e Metro kapi vëmendjen e lajmeve televizive në Gettysburg të Pensilvanisë dhe historia e tij u përhap në të gjithë vendin. Deri në vitin 2014, kishte 150 njerëz në listën e pritjes për veprat e tij.

Shitjet e pikturave ndihmuan në financimin e një trajtimi të ri eksperimental për Metro. Veti i tij krijoi një teknikë për të aplikuar një drogë të quajtur Tildren direkt në gjunjë. “Brenda disa muajve X-rrezet treguan se rritja e kockave ishte zvogëluar. Ka shtuar vite në jetën e tij”, thotë Ron.

Ron dhe Metro do të punojnë në tre ose katër piktura në të njëjtën kohë gjatë një seance 20-minutëshe./21Media

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU