FIBA LEJON MBULESËN NË BASKETBOLL

1076
0
SHPËRNDAJE

Federata Ndërkombëtare e Basketbollit e njohur si FIBA, ka marrë vendimin zyrtarë për të lejuar mbulesën gjatë ndeshjeve të basketbollit. Ky vendim erdhi në mbledhjen e Bordit drejtuesit të FIBA-s, të cilët mirtuan ligjin për çështjen e mbulesës, e cila ishte temë diskutim gati një kohë të gjatë.

Ky ligji i ri në basketboll do të fillojë të praktikohet nga 1 tetori i këtij viti. Sa i përket rregullave, mbulesa nuk duhet të mbulojë pjesën e fytyrës dhe duhet të jetë me ngjyrë të zezë ose të bardhë.

Ndryshimet sa i përket mbulesës, FIBA i solli për herë të parë në vitin 2014, ndërsa u praktikua vetëm në Liga Kombëtare, e cila solli rezultate pozitive.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU