10 sekonda i duhen këtij aparati që të diagnostifikojë kancerin e lëkurës

0

Dr. Canan Dagdeviren nga Instituti Teknologjik i Masaçusetit (MIT), në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka prodhuar një pajisje, që diagnostikon kancerin e lëkurës në më pak se 10 sekonda. Ky është një aparat, i cili do të mundësojë diagnostikimin e sëmundjes e cila është e ngjashme me një tatuazh.

Në një intevistë të dhënë për agjensinë e lajmeve AA, shkencëtarja turke e shpjegoi shpikjen e saj. Ajo deklaroi se “Fillimisht pajisja ushtron presion mbi atë pjesë të lëkurës, mbi të cilën ngjitet, duke konstatuar veçoritë mekanike të saj. Pastaj ajo bën krahasimin e nevojshëm dhe tregon nëse këto indikacione të lëkurës janë pranë atyre të kancerit”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here