Vritet luani më i famshëm në botë

Ka qenë një dentist nga Minnesota që vrau Cecil, luanin më të famshëm afrikan.
Walter Palmer e ka vrarë me një hark me shigjeta luanin në një park natyror në Afrikë në 6 korrik.
Ai thotë se fillimisht e plagosi duke e goditur disa herë me shigjetë dhe më pas i preu kokën për ta patur si trofe.
Gjahtari Palmer ka një pasion të veçantë për gjuetin e kafshëve të egra dhe në profilin e tij në rrjetet sociale shihet me kafshë të ndryshme që sapo ka vrarë.
Në “koleksionin” e tij ndodhet një ari i murrmë, dhi e egër, një bizont dhe shumë kafshë të tjera.
Zëdhënësi i Palmer tha se gjuetia ishte mëse e ligjshme dhe Palmer nuk ka thyer asnjë prej ligjeve vendase.
Në Zimbabve dënimi për gjueti ilegale është deri në dhjetë vjet burg.
lion
Cecil the lion (pictured) was lured outside the park and was initially wounded by an arrow before being stalked, shot and beheaded for a trophy
Trophy: Walter Palmer with another one of his kills. Palmer is an expert shot with a bow and arrow and poses proudly with his hunted rhino which is traditionally known as one of the Big Five game animals in Africa
Loved: The 13-year-old lion was well known in the park and was often seen wandering near tourists