Uskana Ilire, një histori që duhet rrëfyer brezave të rinj (VIDEO)

Ndryshe njihet si Uskana që i përket periudhës ilire. Sot mbanë emrin Kërçovë. Në të jetojnë numër i madh i shqiptarëve, të cilët janë autokton. Uskana në vete fsheh një histori të trishtë por edhe të lavdishme. Në këtë qytet gjendet kalaja e cila daton që nga shekulli i katërt. Gazetarja Ariana Çaka ka bërë një udhëtim në Kërçovë. Ajo ka sjell jetë historinë, të tashmen dhe të kaluarën e Uskanës ilire./21 Media