Array

Shkup: Në gjykatë pranohet vetëm 1 shqiptar

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Gjykata Themelore Shkup 2 po maqedonizohet me të madhe. Konkursi i fundit në këtë gjykatë u përmbyll duke u pranuar 36 maqedonas dhe vetëm 1 shqiptar. Rezultatet përfundimtare u publikuan dy ditë më parë.Ndryshe, Gjykata Themelore Shkup 2 vazhdon të udhëhiqet nga një ushtrues detyre maqedonas, në vend që në krye të saj të emërohet drejtuesi (gjykatës) shqiptar.

Në prill mbushen 2 vite që kur gjykata mbeti pa kryetar, pasi ai i fundit, Beqir Shahini, në qershor të vitit 2013, u emërua anëtar i Këshillit Gjyqësor Republikan, njofton Zhurnal.

- Advertisement -

Edhe pse pozita e kryetarit të Gjykatës Themelore Shkup 2, me të drejtë, duhet të udhëhiqet nga një gjykatës shqiptar, Këshilli Gjyqësor Republikan vonon ta bëjë emërimin.

Katër anëtarët shqiptarë të Këshillit janë të pafuqishëm të imponojnë vendimet e tyre.

- Advertisement -

Si pasojë, Gjykata Themelore Shkup 2 do të vazhdojë të udhëhiqet nga një gjykatës maqedonas i caktuar si ushtrues detyre i cili organizon konkurse për pranimin e puntorëve të rinjë ku ekskluzivitet kanë vetëm maqedonasit.

Përballë kësaj situate, edhe politika shqiptare duket e pafuqishme, meqë gjyqësori në parim dhe në përkufizim është i pavarur nga ekzekutivi dhe legjislativi.

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -