Sadiki-Shaini: BDI dhe ASH i kanë futur gishtat në mjaltë, frikësohen prej Joveskit! Ahmeti e Taravari po heshtin

TË FUNDIT

Deputetja e Alternativës, Safije Sadiki Shaini tha se partia e saj, bashkë me Lëvizjen Besa dhe Lëvizjen Demokratike presin që kreu i Kuvendit, Talat Xhaferi të ftojë për seancë për interpelancë ndaj kryeprokurorit Lubomir Joveski, përcjellë TV21. Deputetja Shaini thotë se janë të befasuar nga heshtja e BDI-së dhe Aleancës për Shqiptarët mbi këtë kërkesë për interpelancë, që ka të bëjë me veprimet e Joveskit në lidhje me rastin e djegies së spitalit modular në Tetovë.

“Kryetari i Kuvendit, z. Talat Xhaferi, edhe pse është i detyruar me
Rregulloren për punën e Kuvendit që në afat prej 15 ditësh, që nga
dorëzimi i interpelancës, në seancën e parë plenare ta vë në rend dite
atë, prej tij deri tash kemi vetëm heshtje. Heshtje dhe, madje, mashtrim me opinionin kemi edhe nga kreu i BDI-së, z. Ali Ahmeti. Në vend se të deklarohet për interpelancën tonë, sepse – fundja – ajo ka të bëjë me së paku 14 jetë të humbura në spitalin modular të Tetovës, ai vazhdon të brengoset më shumë si ta shpëtojë Nikolla Gruevkin, si ta marrë edhe një herë pushtetin, si të mashtrojë edhe një herë me temën e presidentit konsensual dhe gjepura të tjera, që veç temën qendrore – a është ai për shkarkimin e Lubomir Joveskit apo jo? Megjithatë, më dëshpëruese se heshtja e Ali Ahmetit dhe BDI-së dhe
heshtja e Talat Xhaferit është heshtja e deputetëve dhe e kreut të
Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari. Le që nuk e kanë nënshkruar
interpelancën, por deputetët e ASH-së ia kanë marrë zanatin e heshtjes
edhe BDI-së, ashtu që, njësoj si ata, në vend se të deklarohen a janë me
ujkun a me qengjin, a janë me 14 viktimat dhe familjet e tyre apo janë
me Lubomir Joveskin, Arben Taravari dhe deputetët e ASH-së e bëjnë të
shurdhëtin dhe nuk deklarohet fare, duke lënë për të dyshuar se tashmë
edhe ata, njësoj si eksponentë të BDI-së, i kanë futur gishtat në
“mjaltë” dhe prandaj tash frikësohen prej Joveskit”, tha deputetja Safije Sadiki-Shaini.