Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

TË FUNDIT

Komisioni Rregullator i Energjetikës solli vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht 1,13 % në raport me vendimin e datës 13.6.2024.

Çmimet e shitjes me pakicë të EURODIZEL BS (D-E V) dhe të vajit ekstra të lehtë rriten për 2 denarë.
Ndërkaq çmimet e shitjes me pakicë të EUROSUPER BS – 95 dhe të EUROSUPER BS – 98 dhe të mazutit nuk ndryshohen.

Nga data 15.6.2024, ora 00:01 çmimet e derivateve të naftës do të jenë:

EUROSUPER BS – 95 do të shitet për 80,00 (denarë/litër)

EUROSUPER BS – 98 do të shitet për 82,00 (denarë/litër)

EURODIZEL BS (D-E V) do të shitet për 73,50 (denarë/litër)

Vaji për Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) do të shitet për 72,50 (denarë/litër)

Mazut М-1 SU do të shitet për 43,639 (denarë/kilogram).