Qeveria e re në seancë plenare, ministrat e propozuar (Dokument)

TË FUNDIT

Programi dhe përbërja e re e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut sot do të hyjë në procedurë kuvendore.

Për në ora 11:00 është caktuar seanca plenare ku pikë e vetme e rendit të ditës është zgjedhja e Qeverisë së re, transmeton TV21.

Sipas propozimit, për kryeministër pritet të zgjidhet Dimitar Kovaçevski, ndërkaq për ministra janë propozuar:

 • Sllavjanka Petrovska – ministre e Mbrojtjes
 • Oliver Spasovski – ministër i Punëve të Brendshme
 • Nikolla Tupançevski – ministër i Drejtësisë
 • Artan Grubi – ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie mes Komuniteteve – zëvendëskryeministër i parë
 • Bujar Osmani – ministër i Punëve të Jashtme
 • Fatmir Besimi – ministër i Financave
 • Kreshnik Bekteshi – ministër i Ekonomisë
 • Lupço Nikollovski – ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujrave
 • Bekim Sali – ministër i Shëndetësisë
 • Jeton Shaqiri – ministër i Arsimit dhe Shkencës
 • Jovana Trençevski – ministre e Punës dhe Politikës Sociale
 • Goran Milevski – ministër i Vetëqeverisjes Lokale
 • Bisera Kostadinova Stojçevska – ministre e Kulturës
 • Admirim Aliti – ministër për Shoqëri Informatike dhe Administratë
 • Bllagoj Boçvarski – ministër për Transport dhe Lidhje
 • Naser Nuredini – ministër për Mjedis Jetësor dhe Planifikim Hapësinor
 • Bojan Mariçiq – ministër pa resor – zëvendëskryeministër për çështje evropiane
 • Sllavica Grkovska – ministër pa resor – zëvendëskryeministre për luftë kundër korrupsionit
 • Fatmir Bytyqi – ministër pa resor – zëvendëskryeministër për çështje ekonomike
 • Xhemail Çupi – ministër pa resor përgjegjës për diasporën./TV21
MARKETING I PAGUAR POLITIK