Array

"Nuk po përgjigjet Kryeministri Mustafa"

Must Read

Rohani: SHBA hyri në luftë ekonomike me Iranin

Presidenti iranian, Hasan Rohani ka deklaruar se me sanksionet ndaj dollarit, SHBA-ja hyri në luftë ekonomike me...

E Majta ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse

Partia "E Majta" ose Levica sot deri tek gjykata Administrative ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse,...

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit  në “Vila Vodno” të konvokuar nga presidenti Stevo Pendarovski.
- Advertisement -

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ende nuk i është përgjigjur Shoqatës së Përpunuese të Qumështit, të cilët ditë më parë njoftuan së po rrezikohen 40 mijë vendet e punës që ka krijuar kjo industri. 

Kryetari i Shoqatës së Përpunuesve të Qumështit Ramadan Memaj, ka shpjeguar se kërkesat e tyre janë në vijë me të gjitha ligjet dhe rregullat e CEFTA dhe ligjeve të tjera që rregullojnë këtë sektor.

- Advertisement -

Memaj ka shtuar se si duket kësaj qeverie i mungon “guximi dhe vullneti” që të zbatojë ligjin anti damping dhe masat e tjera për të përkrahur këto vende pune dhe krijimin e vendeve të reja.

Kërkesat e Qumështarëve janë Aplikimi i Tarifës së Integruar të Kosovës (TARIK) sikur që bëjnë vendet e BE-së dhe vendet e rajonit me qëllim të mbrojtjes së produkteve vendore, Zbatimi i ligjit anti-damping pa asnjë hezitim, Kuotizimin e importeve për qumësht dhe produkteve të qumështit, Rregullimi ligjorë i importit të produkteve me prejardhje bimore, Masat kundër balancuese ndaj produkteve të subvencionuara, Lirimet e repromaterialit dhe lëndës djegëse për prodhim nga taksat e importit.

- Advertisement -

Më herët Shoqata e Përpunuesve të Qumështit i ka dërguar letër drejtpërdrejtë kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, por, sipas tyre nuk ka kthyer përgjigje. Pas një kohë shoqata ka dërguar letrën e dytë që ka qenë publike por, prapë pa përgjigje. Sipas kësaj Shoqate këto vende pune po rrezikohen për shkak të se tregun po e sulmojnë shtete të ndryshme me produkte të cilësisë së dyshimtë./ 21MEDIA

Për me shumë lexoni artikullin e mëhershme të botuar për letrën e hapur drejtuar Kryeministrit. http://tv21m.com/web/?p=1839

- Advertisement -

Rohani: SHBA hyri në luftë ekonomike me Iranin

Presidenti iranian, Hasan Rohani ka deklaruar se me sanksionet ndaj dollarit, SHBA-ja hyri në luftë ekonomike me Teheranin si dhe duke përdorur...

E Majta ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse

Partia "E Majta" ose Levica sot deri tek gjykata Administrative ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse, për shkak të siç thonë...

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit  në “Vila Vodno” të konvokuar nga presidenti Stevo Pendarovski. Në mbledhje marrin pjesë...

Kryetari i Këshillit të Evropës në karantinë

Kryetari i Këshillit të Evropës, Sharl Mishel është në karantinë për shkak të kontaktit të afërt me një person të infektuar me...

Dr. Stevanoviq: Në dimër do të jetë edhe më e vështirë ta ulim rrezikun e infektimit me Covid-19, nëse nuk u përmbahemi masave

Me ardhjen e dimrit do të jetë edhe më e vështirë të mbrohemi dhe të zvogëlojmë rrezikun e infektimit nga koronavirusi i...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -