Në SHBA, në korrik të sapopunësuar vetëm 1,8 milion, më pak nga shifrat e majit dhe qershorit

Must Read

Zaev -Cakaj: Qeveria e re është konfirmim për përcaktimet euroatlantike dhe inkurajim për avancimin e rajonit

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, sot u takua me Gent Cakaj,...

Mariçiq – Bërns: SHBA është aleat i fuqishëm në reformat për sundimin e së drejtës

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq në takimin e sotëm me ambasadoren e SHBA-së Kejt Bërns tha se...

Ish deputetët dëshmuan për ngjarjet e 27 prillit, Xhaferi nuk u paraqit për shkak të obligimeve të tij

Seanca kuvendore e 27 prillit të vitit 2017 me kërkesë të LSDM-së, është caktuar të vazhdojë ditën...
- Advertisement -

Ekonomia e SHBA-së në korrik ka hapur 1,8 milion vende pune, që është regres sipas treguesve  të muajve maj dhe qershor dhe  dëshmon për atë se pandemia  e ka zvogëluar tempon  e punësimeve,  por edhe të rritjes ekonomike në tërësi,  kuptohet nga raporti i sotëm për gjendjet  me punësimin në Ministrinë e punës.

Në shumë pjesë të SHBA-së numri i të saposëmurëve sërish filloi të rritet, shumë kompani gjenden nën presion të përhershëm, ndërsa punëdhënësit, me siguri, nuk mund të  marrin punëtorë të rinj.

- Advertisement -

Në tre muajt e fundit në SHBA  ishin plotësuar 42 për qind  prej 22 milion vende pune të cilat ishin humbur  gjatë recesionit të shkaktuar nga pandemia”, thuhet në raportin e Ministrisë.

Sipas Ministrisë,  niveli i papunësisë në korrik është zvogëluar prej 11,1 deri në 10,2 për qind, edhe pse kjo nuk e ka tejkaluar  nivelin më të lartë të papunësisë gjatë recesionit të madh në vitet 2008-2009.

- Advertisement -

Zaev -Cakaj: Qeveria e re është konfirmim për përcaktimet euroatlantike dhe inkurajim për avancimin e rajonit

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, sot u takua me Gent Cakaj, ministër për Evropë dhe Punë...

Mariçiq – Bërns: SHBA është aleat i fuqishëm në reformat për sundimin e së drejtës

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq në takimin e sotëm me ambasadoren e SHBA-së Kejt Bërns tha se ai pret mbështetje të fuqishme...

Ish deputetët dëshmuan për ngjarjet e 27 prillit, Xhaferi nuk u paraqit për shkak të obligimeve të tij

Seanca kuvendore e 27 prillit të vitit 2017 me kërkesë të LSDM-së, është caktuar të vazhdojë ditën e ardhshme më 28 prill....

Një kumanovar për pak do të paguante 10 mijë euro, duke menduar se i shpëton vajzën dhe dhëndrin nga burgu

Një kumanovar (86) ka qenë viktimë potenciale të një mashtruesi i cili i ka kërkuar para për dhëndrin e tij të mos...

Propozimet për zv/ministrat do të dorëzohen sot në Kuvend

Kryeministri Zoran Zaev, në konferencën e sotme për shtyp paralajmëroi se të gjitha procedurat për zv/ministrat dhe drejtoritë kanë përfunduar dhe se...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -