Në Haraçinë nuk ka pasur sulme as kërcënime ndaj policisë, thonë nga MPB

TË FUNDIT

MPB ka demantuar lajmet se në Haraçinë janë sulmuar dhe kërcënuar zyrtarë të policisë, përcjell TV21. MPB thotë se tre policët e përfshirë në rast kanë mohuar se kanë qenë të sulmuar apo të kërcënuar.

“Nga kontrollet e kryera rezultoi se më datë 30.11.2022 tre punonjës policie kanë ndaluar një automjet tip “Volkswagen”, i drejtuar nga një i mitur, por nuk kanë ndërmarrë veprimet e nevojshme zyrtare, për çka ndaj tyre janë ngritur nisma për procedim disiplinor, ndërsa në intervistat zyrtare të kryera, tre punonjësit e policisë mohojnë se dikush i ka kërcënuar apo ka ushtruar presion ndaj tyre”, thonë nga MPB.

Për rastin në fjalë MPB thotë se në prani të prindit është zhvilluar bisedë me vozitësin e automjetit, një 17-vjeçar nga Saraji, ndërsa ndaj tij dhe babait të tij do të shqiptohen masa për kundërvajtje.

“Lidhur me rastin, në departamentin policor të Haraçinës së bashku me prindërit e tij është thirrur një i mitur i moshës 17 vjeçare, të dy nga fshati Saraj, nën dyshimin se kanë kryer kundërvajtje nga neni 225 nga Ligji për siguri në komunikacionin rrugor dhe në bisedë zyrtare, i mituri ka shpjeguar veprën e kryer. Kundër të miturit është parashtruar kërkesë për konstatimin e kundërvajtjes së drejtimit të mjetit motorik pa patentë shofer, ndërsa ndaj prindërve është parashtruar kërkesë për kundërvajtje të bërë nga neni 317 paragrafi 14 i të njëjtit ligj, për lejimin e të miturit për të drejtuar automjetin, pa patentë”, thonë nga MPB./tv21.tv

error: Content is protected !!