Në çfarë moshe bëhet i obligueshëm agjërimi? Përgjigjet kryemyftiu i Shkupit, Qenan Ismaili

TË FUNDIT

Dijetarët nuk kanë caktuar një moshë se kur duhet të fillojnë me agjërim, por fëmijët është mirë të mësohen gradualisht, qoftë duke agjëruar edhe gjysmë dite.

Kështu këshillon kryetari i Myftinisë së Shkupit, Qenan Ismaili i cili ishte mysafir në emisionin Pastel në TV21.

“Praktikën e agjërimit, ngadalë, ngadalë, qoftë edhe gjysmë dite duhet më herët fëmija të përgatitet. Kurse kur vjen në moshën e pubertetit, pjekurisë, sepse kjo dallon nga fëmija në fëmijë, nga vendi në vend varësisht kushteve klimatike. Dijetarët nuk kanë caktuar vit, a do të jetë mosha 12 apo 13-vjeçare. Në momentin që fëmija e ndjen që është në periudhën e pubertetit, nga ai moment ai është i obliguar që të fillojë me agjërim”, tha Ismaili.

Ai foli edhe për rëndësinë e agjërimit, i cili sipas tij nuk nënkupton vetëm të qëndruarit të uritur, por edhe maturi në atë çfarë flasim dhe veprojmë.