ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Пендаровски го прими министерот за надворешни и европски работи на Луксембург Жан Аселборн

Северна Македонија, беше потенцирано на средбата, високо ја цени силната поддршка од Луксембург и активната улога на министерот Жан Аселборн во однос...

Аселборн: Ако Франција заземе позитивен став, тоа ќе го следат и другите земји членки

Како земја направивте големи напори на патот на интегрирање во ЕУ, беше донесен Договорот од Преспа, го донесовте Законот за јавно обвинителство,...