ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Жбогар: Од денеска стартуваме со нови инвестиции во земјоделството во Македонија во износ од 6 милиони евра

Евроамбасадорот Самуел Жбогар истакна дека денеска се одбележува почетокот на нови серии на инвестициски проекти од страна на Европската Унија во сферата...

Авионско засејување вредно 975.000 евра – вчера прва интервенција, но градот сепак направил големи штети

Пред два - три денa, ги промовираа авионите вредни 975.000 евра, кои за време на град треба да помогнат за што помали...

„ЕУ Клик“ – Живот во карантин – земјоделците можат да работат за време на полицискиот час

Земјоделците можат да извадат дозвола за да работат на нивните ниви за време на полицискиот час, изјави во „ЕУ Клик“, државниот секретар...

Полицискиот час ја отежнува работата на земјоделците, земјоделските култури ризикуваат да не се продадат

Ова е Ариф Исмаили, земјоделец од Тетово. Тој секој ден треба да го одгледува неговиот посев, бидејќи токму од оваа работа го...

Усвоена Уредба за примена на Законот за основање на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој

Владата на денешната 39-та седница ја усвои Уредбата со законска сила за примена на Законот за основање на Агенцијата за финансиска поддршка...

Снегот не е закана за земјоделството, можни штети кај коскестите овошки ако температурата падне под нула

Врнежите снег што денеска ја зафатија земјава не претставуваат закана за земјоделството зашто температурите сé уште се над нулата. Но, од петок,...