ИЗБОРИ

ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2020

Кометата Неовајс се движи кон Земјата

Новооткриена комета се движи кон Земјата, а набљудувачите ќе може да уживаат во прекрасно ноќно шоу, што се случува еднаш во 7.000...

Словенија ќе прави список на држави чии граѓани ќе можат да влезат во земјата

Словенечките власти почнуваат со составување на список на држави чии граѓани ќе можат да влегуваат во земјата, јави дописникот на МИА од...

Астероид мина крај Земјата, а ниеден сателит не го забележа

 Астероид голем колку камион мина близу Земјата и е еден од најблиските кога било регистрирани во историјата. Меѓутоа, ниеден од сателитите во...

Голем астероид ќе мине денеска близу Земјата

Астероид со пречник од два километра денеска ќе мине на 6,2 милиони километри од Земјата. Но, американската Национална воздухопловно-вселенска агенција НАСА напомна...

Потсетуваме колку всушност планетата Земја е убава – опуштете се и уживајте!

Одвојте малку време за себе, во мир погледнете ги убавините на овој свет и размислувајте позитивно. Светот во...

Арта Точи посочи каде ја гледа иднината на земјава

Поранешната министерка за надворешни работи Арта Точи во дебатниот магазин „EU Click“ на ТВ21 посочува каде ја гледа иднината на нашата земја.